Donatie doen? Klik hier!

  language

America blouse tencel Today tencel America zwart zwart blouse America tencel Today America zwart Today blouse Today
Jackets Marvelous Experience Coats amp; Marvelous Experience dXxPwHx

Vandaag, de 4e augustus, kom ik aan bij de noordzee kust in Robin Hood’s Bay. Het einde van mijn reis. Ik wandel met gemengde gevoelens. Van een kant ben ik moe en blij dat het straks klaar is. Maar van de andere kant wil ik niet stoppen, ik houd van deze wandeling, het landschap, de mensen, het weer. Het is een fijne beleving.

Wandelen is een passie voor mij geworden in de afgelopen jaren. Dat is wel eens anders geweest. We wandelden hooguit op zondagmiddag, met de kinderen, vaak eindigend in een cafe.  Een hernia zo’n 10 jaar geleden dwong mij tot wandelen, de enige manier om de pijn te verlichten. De hernia ging, het wandelen bleef. Ik had er een hobby bij.Jackets Hubert Coats Hubert Gasser amp; Coats Gasser wYPq7x5E

Door deze reis realiseer ik me dat wandelen een echte passie voor mij is. Door het dagelijks te doen heb ik er nog meer plezier aan. Talent wordt zeer overgewaardeerd, het is de discipline en de oefening die de meesten van ons tot specialisten maakt. Mijn vele en lange wandeluren maken mij tot een specialist van de wandelervaring. Het maakt het ook makkelijker van het wandelen te genieten.

Passie is een geestestoestand van verlangen die jou drijft, motiveert, die je emotioneel triggert. Mijn passie wordt ook aangedreven door een bron van pure wildheid diep in mij. De wildheid waar ik het eerder over had, de zachte en de harde, voedend en gevaarlijk tegelijk. Mijn passie voedt deze bron ook van haar kant. Ik noem het passie omdat ik er een beetje controle over heb door mijn bewuste waarneming. Niet té veel echter, de wildheid moet zijn eigen rol kunnen spelen. Dat maakt deze reis tot een mooie en vernieuwende ervaring. Het is ook makkelijk te zien hoe een passie in een obsessie kan veranderen. Te veel wildheid, te weinig controle, maar ook te véél controle veranderen de passie in obsessie. Ik zie obsessie als een geestestoestand die zich onttrekt aan je controle en waar je je misschien niet eens bewust van bent. Paradoxaal genoeg geeft een te veel aan controle ook een toestand van geen controle meer. Er loopt een dunne grens tussen passie en obsessie. Dezelfde dunne grens die maakt dat ik mezelf als gepassioneerd ervaar waar de ander een totaal geobsedeerd persoon ziet.

Twee jaar geleden had ik deze behoefte om naar Santiago te lopen. Als je mij twee jaar daarvoor had gevraagd of ik ooit naar Santiago zou gaan lopen, dan had ik volmondig ‘nee’ gezegd. Te ver weg, te lang lopen, te religieus. Toch loop ik in 2012 door Belgie, Frankrijk en Spanje, op weg naar Santiago. Erger nog, ik heb geen argument, zelfs geen enkele reden om te gaan. Alleen het gevoel dat ik het moet doen, dus ga ik. Sommige mensen die ik ken, wellicht de meesten, zullen zeggen dat ik geobsedeerd was in die dagen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat er inderdaad elementen van obsessie in moeten hebben gezeten.

Kaos Furs Jackets Faux amp; Coats vqIwv8r

Aan de andere kant van de Noorzee ligt de Nederlandse kust. Daar wacht de start volgend jaar. Ik verlang er nu al naar om daar te gaan lopen. Geobsedeerd? Misschien, een beetje…..

blouse Today Today zwart tencel America Today America zwart blouse tencel America zwart tencel America blouse Today
Jackets Hudson Jackets Hudson amp; Coats amp; Coats Hudson Coats amp; q5tfzf
 1. America Today Today tencel tencel America America zwart Today tencel zwart blouse zwart blouse blouse Today AmericaHans van der Eerden 19 augustus, 2014

  Ik ben ruimhartig en breed van geest Wim en over het woordje obsessie of passie zal ik zeker niet vallen. Er zijn andere obstakels genoeg waar je je benen over kunt breken, je schoenen aan open kunt halen of je teennagel aan kwijt kunt raken. Loop vooral lekker door en laat je verwaaide geest noteren wat er bij je binnen waait of anderszins tot je komt. Met veel plezier en vooral bewondering lees ik je verhalen. Laat “Prettige mensen” uit je schrijven van 10 augustus jl je schrijversgeest inspireren! Goeie reis!

  zwart America Today blouse Today tencel tencel blouse tencel zwart America zwart America Today America Today blouse
 2. jan 26 augustus, 2014

  Wim,

  Proficiat, je hebt het weer gered tot zover. Komt goed uit dat je even pauzeert, want dan kun je de conditie met badmintonnen weer opbouwen.

  amp; Huf Coats Jackets Huf Coats Zpqva1p

  groet Jan.

  zwart blouse Today America tencel America tencel America Today Today tencel blouse Today blouse America zwart zwart 6AH16

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je taal

Today zwart zwart America tencel America America Today America Today zwart Today blouse blouse blouse tencel tencel

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 254 andere abonnees

Huf Huf Jackets Coats Coats Huf Jackets amp; amp; a1Cx6FfqWw

Doneer aan Stichting Vluchteling

Naam*
amp; Jackets Coats Huf Huf Jackets Coats amp; amp; Huf Coats qtwU8R0

E-mailadres*

Bericht

Bedrag *

Jackets Huf Coats Huf Coats amp; vpvIqH1w

Over mij

Jackets amp; Huf Huf amp; Coats Coats Jackets Huf UwaAn0qF Mijn passie is de groei van mensen te combineren met hun eigenheid. Aan te sluiten bij hun talenten, hun dromen en hun uitzicht naar een mooiere wereld.

Recente Plaatsen

America zwart blouse tencel America tencel zwart blouse America Today blouse tencel America Today Today zwart Today
blouse America zwart America blouse tencel Today tencel blouse Today zwart America Today America tencel zwart Today

Recente artikelen

America tencel Today zwart Today blouse Today America Today blouse zwart blouse America tencel tencel America zwart

Archief

Recente reacties

zwart blouse Today America tencel America tencel America Today Today tencel blouse Today blouse America zwart zwart 6AH16 zwart blouse Today America tencel America tencel America Today Today tencel blouse Today blouse America zwart zwart 6AH16 zwart blouse Today America tencel America tencel America Today Today tencel blouse Today blouse America zwart zwart 6AH16
amp; amp; Coats Jackets Jackets Jackets Coats Huf Coats Huf amp; Huf Huf Coats wPnp0wq41Y
gemêleerd Sträter vest Claudia kaki Claudia Sträter wYnqPPEt
https://www.beinginmotion.eu/passie-en-obsessie
rok Claudia jacquard Claudia bruin Sträter rok bruin jacquard Sträter bruin Claudia Sträter Claudia jacquard rok twvS47pv8q