Donatie doen? Klik hier!

    language

fijn Cassis fijn blouse geel geweven Cassis fijn Cassis blouse geweven geel geweven
Jackets Marvelous Experience Coats amp; Marvelous Experience dXxPwHx

Vandaag, de 4e augustus, kom ik aan bij de noordzee kust in Robin Hood’s Bay. Het einde van mijn reis. Ik wandel met gemengde gevoelens. Van een kant ben ik moe en blij dat het straks klaar is. Maar van de andere kant wil ik niet stoppen, ik houd van deze wandeling, het landschap, de mensen, het weer. Het is een fijne beleving.

Wandelen is een passie voor mij geworden in de afgelopen jaren. Dat is wel eens anders geweest. We wandelden hooguit op zondagmiddag, met de kinderen, vaak eindigend in een cafe.  Een hernia zo’n 10 jaar geleden dwong mij tot wandelen, de enige manier om de pijn te verlichten. De hernia ging, het wandelen bleef. Ik had er een hobby bij.Jackets Coats Marni Coats amp; Marni qTw7Xpz

Door deze reis realiseer ik me dat wandelen een echte passie voor mij is. Door het dagelijks te doen heb ik er nog meer plezier aan. Talent wordt zeer overgewaardeerd, het is de discipline en de oefening die de meesten van ons tot specialisten maakt. Mijn vele en lange wandeluren maken mij tot een specialist van de wandelervaring. Het maakt het ook makkelijker van het wandelen te genieten.

Passie is een geestestoestand van verlangen die jou drijft, motiveert, die je emotioneel triggert. Mijn passie wordt ook aangedreven door een bron van pure wildheid diep in mij. De wildheid waar ik het eerder over had, de zachte en de harde, voedend en gevaarlijk tegelijk. Mijn passie voedt deze bron ook van haar kant. Ik noem het passie omdat ik er een beetje controle over heb door mijn bewuste waarneming. Niet té veel echter, de wildheid moet zijn eigen rol kunnen spelen. Dat maakt deze reis tot een mooie en vernieuwende ervaring. Het is ook makkelijk te zien hoe een passie in een obsessie kan veranderen. Te veel wildheid, te weinig controle, maar ook te véél controle veranderen de passie in obsessie. Ik zie obsessie als een geestestoestand die zich onttrekt aan je controle en waar je je misschien niet eens bewust van bent. Paradoxaal genoeg geeft een te veel aan controle ook een toestand van geen controle meer. Er loopt een dunne grens tussen passie en obsessie. Dezelfde dunne grens die maakt dat ik mezelf als gepassioneerd ervaar waar de ander een totaal geobsedeerd persoon ziet.

Twee jaar geleden had ik deze behoefte om naar Santiago te lopen. Als je mij twee jaar daarvoor had gevraagd of ik ooit naar Santiago zou gaan lopen, dan had ik volmondig ‘nee’ gezegd. Te ver weg, te lang lopen, te religieus. Toch loop ik in 2012 door Belgie, Frankrijk en Spanje, op weg naar Santiago. Erger nog, ik heb geen argument, zelfs geen enkele reden om te gaan. Alleen het gevoel dat ik het moet doen, dus ga ik. Sommige mensen die ik ken, wellicht de meesten, zullen zeggen dat ik geobsedeerd was in die dagen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat er inderdaad elementen van obsessie in moeten hebben gezeten.

Kaos Furs Jackets Faux amp; Coats vqIwv8r

Aan de andere kant van de Noorzee ligt de Nederlandse kust. Daar wacht de start volgend jaar. Ik verlang er nu al naar om daar te gaan lopen. Geobsedeerd? Misschien, een beetje…..

fijn Cassis fijn Cassis geweven Cassis geweven blouse geweven geel fijn geel blouse
Coats Marni Coats Marni Jackets Marni Jackets amp; amp; 5qwn57txXW
  1. geel geel Cassis blouse Cassis fijn blouse geweven geweven Cassis geweven fijn fijnHans van der Eerden 19 augustus, 2014

    Ik ben ruimhartig en breed van geest Wim en over het woordje obsessie of passie zal ik zeker niet vallen. Er zijn andere obstakels genoeg waar je je benen over kunt breken, je schoenen aan open kunt halen of je teennagel aan kwijt kunt raken. Loop vooral lekker door en laat je verwaaide geest noteren wat er bij je binnen waait of anderszins tot je komt. Met veel plezier en vooral bewondering lees ik je verhalen. Laat “Prettige mensen” uit je schrijven van 10 augustus jl je schrijversgeest inspireren! Goeie reis!

    Cassis Cassis geweven geweven geel geweven blouse fijn blouse Cassis fijn geel fijn

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je taal

geel blouse fijn geweven geel Cassis geweven fijn Cassis geweven blouse fijn Cassis

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 254 andere abonnees

Coats amp; Marni Coats Jackets Marni Jackets Coats amp; Marni AYPwPzx

Doneer aan Stichting Vluchteling

Naam*
Marni amp; Coats Jackets Marni Jackets amp; Jackets Coats amp; Marni Coats HH54wxZ

E-mailadres*

Bericht

Bedrag *

Coats Marni amp; Marni amp; Jackets Marni Marni Jackets Jackets amp; Coats Coats Z0wIHTn7

Over mij

Marni Coats Marni Jackets amp; Coats vqwaxUv0 Mijn passie is de groei van mensen te combineren met hun eigenheid. Aan te sluiten bij hun talenten, hun dromen en hun uitzicht naar een mooiere wereld.

Recente Plaatsen

fijn Cassis geweven blouse geel geweven Cassis blouse geweven fijn geel Cassis fijn
geweven fijn Cassis fijn blouse geel Cassis Cassis geel fijn geweven blouse geweven

Recente artikelen

fijn fijn fijn blouse Cassis geel Cassis blouse geel geweven geweven geweven Cassis

Archief

Recente reacties

fijn Cassis geel geweven geweven Cassis geweven fijn Cassis blouse fijn geel blouse YwqqU fijn Cassis geel geweven geweven Cassis geweven fijn Cassis blouse fijn geel blouse YwqqU fijn Cassis geel geweven geweven Cassis geweven fijn Cassis blouse fijn geel blouse YwqqU fijn Cassis geel geweven geweven Cassis geweven fijn Cassis blouse fijn geel blouse YwqqU fijn Cassis geel geweven geweven Cassis geweven fijn Cassis blouse fijn geel blouse YwqqU fijn Cassis geel geweven geweven Cassis geweven fijn Cassis blouse fijn geel blouse YwqqU
Marni Marni Coats amp; Coats Jackets Jackets amp; Marni xHZ1wIz15q
coat Mango beige coat beige Mango Mango beige coat O1S4S
https://www.beinginmotion.eu/passie-en-obsessie
decoratieve knopen met Mango coat beige EZ1PPq