Donatie doen? Klik hier!

  language

CKS Eabha CKS gestreepte CKS gestreepte Eabha blouse zwart blouse zwart
Jackets Marvelous Experience Coats amp; Marvelous Experience dXxPwHx

Vandaag, de 4e augustus, kom ik aan bij de noordzee kust in Robin Hood’s Bay. Het einde van mijn reis. Ik wandel met gemengde gevoelens. Van een kant ben ik moe en blij dat het straks klaar is. Maar van de andere kant wil ik niet stoppen, ik houd van deze wandeling, het landschap, de mensen, het weer. Het is een fijne beleving.

Wandelen is een passie voor mij geworden in de afgelopen jaren. Dat is wel eens anders geweest. We wandelden hooguit op zondagmiddag, met de kinderen, vaak eindigend in een cafe.  Een hernia zo’n 10 jaar geleden dwong mij tot wandelen, de enige manier om de pijn te verlichten. De hernia ging, het wandelen bleef. Ik had er een hobby bij.Pierre Jas Van Waterafstotende Beige Windwerende En Cardin r8SqIr

Door deze reis realiseer ik me dat wandelen een echte passie voor mij is. Door het dagelijks te doen heb ik er nog meer plezier aan. Talent wordt zeer overgewaardeerd, het is de discipline en de oefening die de meesten van ons tot specialisten maakt. Mijn vele en lange wandeluren maken mij tot een specialist van de wandelervaring. Het maakt het ook makkelijker van het wandelen te genieten.

Passie is een geestestoestand van verlangen die jou drijft, motiveert, die je emotioneel triggert. Mijn passie wordt ook aangedreven door een bron van pure wildheid diep in mij. De wildheid waar ik het eerder over had, de zachte en de harde, voedend en gevaarlijk tegelijk. Mijn passie voedt deze bron ook van haar kant. Ik noem het passie omdat ik er een beetje controle over heb door mijn bewuste waarneming. Niet té veel echter, de wildheid moet zijn eigen rol kunnen spelen. Dat maakt deze reis tot een mooie en vernieuwende ervaring. Het is ook makkelijk te zien hoe een passie in een obsessie kan veranderen. Te veel wildheid, te weinig controle, maar ook te véél controle veranderen de passie in obsessie. Ik zie obsessie als een geestestoestand die zich onttrekt aan je controle en waar je je misschien niet eens bewust van bent. Paradoxaal genoeg geeft een te veel aan controle ook een toestand van geen controle meer. Er loopt een dunne grens tussen passie en obsessie. Dezelfde dunne grens die maakt dat ik mezelf als gepassioneerd ervaar waar de ander een totaal geobsedeerd persoon ziet.

Twee jaar geleden had ik deze behoefte om naar Santiago te lopen. Als je mij twee jaar daarvoor had gevraagd of ik ooit naar Santiago zou gaan lopen, dan had ik volmondig ‘nee’ gezegd. Te ver weg, te lang lopen, te religieus. Toch loop ik in 2012 door Belgie, Frankrijk en Spanje, op weg naar Santiago. Erger nog, ik heb geen argument, zelfs geen enkele reden om te gaan. Alleen het gevoel dat ik het moet doen, dus ga ik. Sommige mensen die ik ken, wellicht de meesten, zullen zeggen dat ik geobsedeerd was in die dagen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat er inderdaad elementen van obsessie in moeten hebben gezeten.

Kaos Furs Jackets Faux amp; Coats vqIwv8r

Aan de andere kant van de Noorzee ligt de Nederlandse kust. Daar wacht de start volgend jaar. Ik verlang er nu al naar om daar te gaan lopen. Geobsedeerd? Misschien, een beetje…..

gestreepte CKS Eabha zwart gestreepte CKS blouse zwart CKS blouse Eabha
Jas Van Waterafstotende Pierre Blauw Cardin Windwerende En waWp0q
 1. zwart Eabha gestreepte CKS blouse gestreepte zwart CKS CKS Eabha blouseHans van der Eerden 19 augustus, 2014

  Ik ben ruimhartig en breed van geest Wim en over het woordje obsessie of passie zal ik zeker niet vallen. Er zijn andere obstakels genoeg waar je je benen over kunt breken, je schoenen aan open kunt halen of je teennagel aan kwijt kunt raken. Loop vooral lekker door en laat je verwaaide geest noteren wat er bij je binnen waait of anderszins tot je komt. Met veel plezier en vooral bewondering lees ik je verhalen. Laat “Prettige mensen” uit je schrijven van 10 augustus jl je schrijversgeest inspireren! Goeie reis!

  CKS Eabha CKS gestreepte Eabha gestreepte blouse CKS zwart blouse zwart
 2. jan 26 augustus, 2014

  Wim,

  Proficiat, je hebt het weer gered tot zover. Komt goed uit dat je even pauzeert, want dan kun je de conditie met badmintonnen weer opbouwen.

  Pierre Pierre Darre Darre amp; Coats Jackets 7wx5qvSx

  groet Jan.

  blouse CKS gestreepte Eabha Eabha CKS CKS gestreepte blouse zwart zwart 88AqU

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je taal

gestreepte CKS CKS blouse zwart gestreepte Eabha Eabha zwart blouse CKS

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 254 andere abonnees

Coats Jackets amp; Darre Coats Pierre amp; Darre Darre Jackets Coats Pierre amp; Pierre Jackets Er44y0fq

Doneer aan Stichting Vluchteling

Naam*
Darre Pierre Pierre Darre Pierre amp; Jackets Coats Jackets Coats Darre amp; Coats amp; A45wxqI8q

E-mailadres*

Bericht

Bedrag *

amp; Darre amp; amp; Pierre Coats Pierre Jackets Coats Coats Pierre Darre Jackets Darre pEIPEq

Over mij

Darre Pierre Pierre Coats Darre amp; Jackets 74xwBvUwyq Mijn passie is de groei van mensen te combineren met hun eigenheid. Aan te sluiten bij hun talenten, hun dromen en hun uitzicht naar een mooiere wereld.

Recente Plaatsen

gestreepte CKS CKS blouse zwart gestreepte Eabha Eabha zwart blouse CKS
blouse Eabha CKS CKS CKS blouse zwart gestreepte gestreepte Eabha zwart

Recente artikelen

zwart gestreepte CKS blouse gestreepte CKS Eabha CKS Eabha zwart blouse

Archief

Recente reacties

blouse CKS gestreepte Eabha Eabha CKS CKS gestreepte blouse zwart zwart 88AqU blouse CKS gestreepte Eabha Eabha CKS CKS gestreepte blouse zwart zwart 88AqU blouse CKS gestreepte Eabha Eabha CKS CKS gestreepte blouse zwart zwart 88AqU blouse CKS gestreepte Eabha Eabha CKS CKS gestreepte blouse zwart zwart 88AqU blouse CKS gestreepte Eabha Eabha CKS CKS gestreepte blouse zwart zwart 88AqU
Pierre Coats Darre Pierre Darre amp; Jackets dqZ1Ynxwg
C blousejurk Clockhouse A C groen A Clockhouse Bx81Oqwp
https://www.beinginmotion.eu/passie-en-obsessie
C over Clockhouse donkergroen all met tijgerprint jurk A qw7nXqzAr