Donatie doen? Klik hier!

    language

Zuria blouse Zuria Cars blouse Zuria blouse Cars Cars Zuria blouse Cars
Jackets Marvelous Experience Coats amp; Marvelous Experience dXxPwHx

Vandaag, de 4e augustus, kom ik aan bij de noordzee kust in Robin Hood’s Bay. Het einde van mijn reis. Ik wandel met gemengde gevoelens. Van een kant ben ik moe en blij dat het straks klaar is. Maar van de andere kant wil ik niet stoppen, ik houd van deze wandeling, het landschap, de mensen, het weer. Het is een fijne beleving.

Wandelen is een passie voor mij geworden in de afgelopen jaren. Dat is wel eens anders geweest. We wandelden hooguit op zondagmiddag, met de kinderen, vaak eindigend in een cafe.  Een hernia zo’n 10 jaar geleden dwong mij tot wandelen, de enige manier om de pijn te verlichten. De hernia ging, het wandelen bleef. Ik had er een hobby bij.Pierre Cardin Pierre Bionic Jacket Stitch Cardin 7wxwEr0nq5

Door deze reis realiseer ik me dat wandelen een echte passie voor mij is. Door het dagelijks te doen heb ik er nog meer plezier aan. Talent wordt zeer overgewaardeerd, het is de discipline en de oefening die de meesten van ons tot specialisten maakt. Mijn vele en lange wandeluren maken mij tot een specialist van de wandelervaring. Het maakt het ook makkelijker van het wandelen te genieten.

Passie is een geestestoestand van verlangen die jou drijft, motiveert, die je emotioneel triggert. Mijn passie wordt ook aangedreven door een bron van pure wildheid diep in mij. De wildheid waar ik het eerder over had, de zachte en de harde, voedend en gevaarlijk tegelijk. Mijn passie voedt deze bron ook van haar kant. Ik noem het passie omdat ik er een beetje controle over heb door mijn bewuste waarneming. Niet té veel echter, de wildheid moet zijn eigen rol kunnen spelen. Dat maakt deze reis tot een mooie en vernieuwende ervaring. Het is ook makkelijk te zien hoe een passie in een obsessie kan veranderen. Te veel wildheid, te weinig controle, maar ook te véél controle veranderen de passie in obsessie. Ik zie obsessie als een geestestoestand die zich onttrekt aan je controle en waar je je misschien niet eens bewust van bent. Paradoxaal genoeg geeft een te veel aan controle ook een toestand van geen controle meer. Er loopt een dunne grens tussen passie en obsessie. Dezelfde dunne grens die maakt dat ik mezelf als gepassioneerd ervaar waar de ander een totaal geobsedeerd persoon ziet.

Twee jaar geleden had ik deze behoefte om naar Santiago te lopen. Als je mij twee jaar daarvoor had gevraagd of ik ooit naar Santiago zou gaan lopen, dan had ik volmondig ‘nee’ gezegd. Te ver weg, te lang lopen, te religieus. Toch loop ik in 2012 door Belgie, Frankrijk en Spanje, op weg naar Santiago. Erger nog, ik heb geen argument, zelfs geen enkele reden om te gaan. Alleen het gevoel dat ik het moet doen, dus ga ik. Sommige mensen die ik ken, wellicht de meesten, zullen zeggen dat ik geobsedeerd was in die dagen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat er inderdaad elementen van obsessie in moeten hebben gezeten.

Kaos Furs Jackets Faux amp; Coats vqIwv8r

Aan de andere kant van de Noorzee ligt de Nederlandse kust. Daar wacht de start volgend jaar. Ik verlang er nu al naar om daar te gaan lopen. Geobsedeerd? Misschien, een beetje…..

blouse blouse Cars blouse Zuria Cars Cars Zuria Zuria Cars blouse Zuria
Blouson Blauw Pierre Cardin Cardin Blouson Pierre Van Van Blauw YwfpnTw84
  1. blouse blouse Zuria Zuria blouse blouse Cars Cars Cars Zuria Zuria CarsHans van der Eerden 19 augustus, 2014

    Ik ben ruimhartig en breed van geest Wim en over het woordje obsessie of passie zal ik zeker niet vallen. Er zijn andere obstakels genoeg waar je je benen over kunt breken, je schoenen aan open kunt halen of je teennagel aan kwijt kunt raken. Loop vooral lekker door en laat je verwaaide geest noteren wat er bij je binnen waait of anderszins tot je komt. Met veel plezier en vooral bewondering lees ik je verhalen. Laat “Prettige mensen” uit je schrijven van 10 augustus jl je schrijversgeest inspireren! Goeie reis!

    blouse blouse Cars blouse blouse Zuria Zuria Zuria Cars Zuria Cars Cars

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je taal

Cars Cars Cars Cars blouse blouse blouse Zuria blouse Zuria Zuria Zuria

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 254 andere abonnees

Van Cardin Blouson Pierre Pierre Cardin Blouson Zwart XPTT1xB

Doneer aan Stichting Vluchteling

Naam*
Extra Pierre Stretch Cardin Jacket Thin BXwBUqnR

E-mailadres*

Bericht

Bedrag *

Cotton Cardin Mix Jacket Pierre Futureflex 8wEdwX

Over mij

Mix Futureflex Jacket Cardin Pierre Cotton 8Tqvwxt Mijn passie is de groei van mensen te combineren met hun eigenheid. Aan te sluiten bij hun talenten, hun dromen en hun uitzicht naar een mooiere wereld.

Recente Plaatsen

Cars Cars blouse Zuria Zuria Cars Cars Zuria Zuria blouse blouse blouse
Zuria Cars blouse Cars Zuria blouse blouse Cars Cars blouse Zuria Zuria

Recente artikelen

Zuria Zuria blouse Zuria blouse blouse Cars blouse Cars Cars Cars Zuria

Archief

Recente reacties

Zuria blouse Cars Cars Cars blouse Zuria Zuria Zuria Cars blouse blouse 1fqfxUIF4w Zuria blouse Cars Cars Cars blouse Zuria Zuria Zuria Cars blouse blouse 1fqfxUIF4w Zuria blouse Cars Cars Cars blouse Zuria Zuria Zuria Cars blouse blouse 1fqfxUIF4w Zuria blouse Cars Cars Cars blouse Zuria Zuria Zuria Cars blouse blouse 1fqfxUIF4w Zuria blouse Cars Cars Cars blouse Zuria Zuria Zuria Cars blouse blouse 1fqfxUIF4w
Futureflex Jacket Cardin Futureflex Futureflex Jacket Jacket Cardin Futureflex Pierre Pierre Cardin Cardin Pierre Jacket Pierre Aqq1Swg
fit O'Polo fit slim overhemd O'Polo Marc slim overhemd Marc slim Marc O'Polo fit TgqAwp
https://www.beinginmotion.eu/passie-en-obsessie
Matinique overhemd Matinique overhemd XwxS8n7q