Donatie doen? Klik hier!

  language

blouse blouse blauw Maki Maki gestreepte gestreepte CKS CKS blauw
Jackets Marvelous Experience Coats amp; Marvelous Experience dXxPwHx

Vandaag, de 4e augustus, kom ik aan bij de noordzee kust in Robin Hood’s Bay. Het einde van mijn reis. Ik wandel met gemengde gevoelens. Van een kant ben ik moe en blij dat het straks klaar is. Maar van de andere kant wil ik niet stoppen, ik houd van deze wandeling, het landschap, de mensen, het weer. Het is een fijne beleving.

Wandelen is een passie voor mij geworden in de afgelopen jaren. Dat is wel eens anders geweest. We wandelden hooguit op zondagmiddag, met de kinderen, vaak eindigend in een cafe.  Een hernia zo’n 10 jaar geleden dwong mij tot wandelen, de enige manier om de pijn te verlichten. De hernia ging, het wandelen bleef. Ik had er een hobby bij.Pumps Prada 36 Cm 5 Metallic Kitten Size Leather 6 Heel xwnRBqZAYR

Door deze reis realiseer ik me dat wandelen een echte passie voor mij is. Door het dagelijks te doen heb ik er nog meer plezier aan. Talent wordt zeer overgewaardeerd, het is de discipline en de oefening die de meesten van ons tot specialisten maakt. Mijn vele en lange wandeluren maken mij tot een specialist van de wandelervaring. Het maakt het ook makkelijker van het wandelen te genieten.

Passie is een geestestoestand van verlangen die jou drijft, motiveert, die je emotioneel triggert. Mijn passie wordt ook aangedreven door een bron van pure wildheid diep in mij. De wildheid waar ik het eerder over had, de zachte en de harde, voedend en gevaarlijk tegelijk. Mijn passie voedt deze bron ook van haar kant. Ik noem het passie omdat ik er een beetje controle over heb door mijn bewuste waarneming. Niet té veel echter, de wildheid moet zijn eigen rol kunnen spelen. Dat maakt deze reis tot een mooie en vernieuwende ervaring. Het is ook makkelijk te zien hoe een passie in een obsessie kan veranderen. Te veel wildheid, te weinig controle, maar ook te véél controle veranderen de passie in obsessie. Ik zie obsessie als een geestestoestand die zich onttrekt aan je controle en waar je je misschien niet eens bewust van bent. Paradoxaal genoeg geeft een te veel aan controle ook een toestand van geen controle meer. Er loopt een dunne grens tussen passie en obsessie. Dezelfde dunne grens die maakt dat ik mezelf als gepassioneerd ervaar waar de ander een totaal geobsedeerd persoon ziet.

Twee jaar geleden had ik deze behoefte om naar Santiago te lopen. Als je mij twee jaar daarvoor had gevraagd of ik ooit naar Santiago zou gaan lopen, dan had ik volmondig ‘nee’ gezegd. Te ver weg, te lang lopen, te religieus. Toch loop ik in 2012 door Belgie, Frankrijk en Spanje, op weg naar Santiago. Erger nog, ik heb geen argument, zelfs geen enkele reden om te gaan. Alleen het gevoel dat ik het moet doen, dus ga ik. Sommige mensen die ik ken, wellicht de meesten, zullen zeggen dat ik geobsedeerd was in die dagen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat er inderdaad elementen van obsessie in moeten hebben gezeten.

Kaos Furs Jackets Faux amp; Coats vqIwv8r

Aan de andere kant van de Noorzee ligt de Nederlandse kust. Daar wacht de start volgend jaar. Ik verlang er nu al naar om daar te gaan lopen. Geobsedeerd? Misschien, een beetje…..

gestreepte blauw CKS gestreepte blouse Maki blouse CKS blauw Maki
Shoes 37 Size 5 Cm Prada Platform 6 Derby wpUIYq
 1. blauw CKS Maki CKS gestreepte blouse blouse Maki blauw gestreepteHans van der Eerden 19 augustus, 2014

  Ik ben ruimhartig en breed van geest Wim en over het woordje obsessie of passie zal ik zeker niet vallen. Er zijn andere obstakels genoeg waar je je benen over kunt breken, je schoenen aan open kunt halen of je teennagel aan kwijt kunt raken. Loop vooral lekker door en laat je verwaaide geest noteren wat er bij je binnen waait of anderszins tot je komt. Met veel plezier en vooral bewondering lees ik je verhalen. Laat “Prettige mensen” uit je schrijven van 10 augustus jl je schrijversgeest inspireren! Goeie reis!

  gestreepte blauw gestreepte blauw Maki blouse Maki CKS CKS blouse
 2. jan 26 augustus, 2014

  Wim,

  Proficiat, je hebt het weer gered tot zover. Komt goed uit dat je even pauzeert, want dan kun je de conditie met badmintonnen weer opbouwen.

  Prada Size Cm 5 39 6 Sandals 5 Suede rwX7frx

  groet Jan.

  Maki gestreepte gestreepte blauw Maki blauw CKS blouse blouse CKS XSOa05A

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je taal

CKS Maki Maki gestreepte blauw gestreepte blauw blouse CKS blouse

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 254 andere abonnees

Leather 36 Shoes 6cm Prada Heel Size Suede wHqRPx6nx0

Doneer aan Stichting Vluchteling

Naam*
5 Prada 35 8 Size Cm Velvet Booties XX0zx

E-mailadres*

Bericht

Bedrag *

Cm Sandals 9 With 36 Size Platform Velvet 5 Prada BHFnqx6n

Over mij

Black Prada Patent 2017 Shoes 5 Outlet Sale 38 38 For 37 5 In Women Ballet Flats Ballerina On 1qPwrv1 Mijn passie is de groei van mensen te combineren met hun eigenheid. Aan te sluiten bij hun talenten, hun dromen en hun uitzicht naar een mooiere wereld.

Recente Plaatsen

CKS blouse Maki gestreepte blouse CKS blauw blauw gestreepte Maki
gestreepte blouse blauw gestreepte blouse blauw Maki CKS Maki CKS

Recente artikelen

CKS blouse Maki gestreepte Maki blauw gestreepte CKS blauw blouse

Archief

Recente reacties

Maki gestreepte gestreepte blauw Maki blauw CKS blouse blouse CKS XSOa05A Maki gestreepte gestreepte blauw Maki blauw CKS blouse blouse CKS XSOa05A Maki gestreepte gestreepte blauw Maki blauw CKS blouse blouse CKS XSOa05A Maki gestreepte gestreepte blauw Maki blauw CKS blouse blouse CKS XSOa05A
Sale In 37 Shoes Prada Women Satin On Ballet Flats Black Outlet Ballerina 2017 For 8wZ0q
Jeans jas Jeans jas Pepe Pepe O7qwCaPax
https://www.beinginmotion.eu/passie-en-obsessie
Industries Petrol Industries Petrol jas jas Petrol 8E58a4nq