Donatie doen? Klik hier!

  language

print all top met over Didi
Jackets Marvelous Experience Coats amp; Marvelous Experience dXxPwHx

Vandaag, de 4e augustus, kom ik aan bij de noordzee kust in Robin Hood’s Bay. Het einde van mijn reis. Ik wandel met gemengde gevoelens. Van een kant ben ik moe en blij dat het straks klaar is. Maar van de andere kant wil ik niet stoppen, ik houd van deze wandeling, het landschap, de mensen, het weer. Het is een fijne beleving.

Wandelen is een passie voor mij geworden in de afgelopen jaren. Dat is wel eens anders geweest. We wandelden hooguit op zondagmiddag, met de kinderen, vaak eindigend in een cafe.  Een hernia zo’n 10 jaar geleden dwong mij tot wandelen, de enige manier om de pijn te verlichten. De hernia ging, het wandelen bleef. Ik had er een hobby bij.Zwart Martens Dr Martens Veterschoenen Carpathian Dr Carpathian w6fUfTxv

Door deze reis realiseer ik me dat wandelen een echte passie voor mij is. Door het dagelijks te doen heb ik er nog meer plezier aan. Talent wordt zeer overgewaardeerd, het is de discipline en de oefening die de meesten van ons tot specialisten maakt. Mijn vele en lange wandeluren maken mij tot een specialist van de wandelervaring. Het maakt het ook makkelijker van het wandelen te genieten.

Passie is een geestestoestand van verlangen die jou drijft, motiveert, die je emotioneel triggert. Mijn passie wordt ook aangedreven door een bron van pure wildheid diep in mij. De wildheid waar ik het eerder over had, de zachte en de harde, voedend en gevaarlijk tegelijk. Mijn passie voedt deze bron ook van haar kant. Ik noem het passie omdat ik er een beetje controle over heb door mijn bewuste waarneming. Niet té veel echter, de wildheid moet zijn eigen rol kunnen spelen. Dat maakt deze reis tot een mooie en vernieuwende ervaring. Het is ook makkelijk te zien hoe een passie in een obsessie kan veranderen. Te veel wildheid, te weinig controle, maar ook te véél controle veranderen de passie in obsessie. Ik zie obsessie als een geestestoestand die zich onttrekt aan je controle en waar je je misschien niet eens bewust van bent. Paradoxaal genoeg geeft een te veel aan controle ook een toestand van geen controle meer. Er loopt een dunne grens tussen passie en obsessie. Dezelfde dunne grens die maakt dat ik mezelf als gepassioneerd ervaar waar de ander een totaal geobsedeerd persoon ziet.

Twee jaar geleden had ik deze behoefte om naar Santiago te lopen. Als je mij twee jaar daarvoor had gevraagd of ik ooit naar Santiago zou gaan lopen, dan had ik volmondig ‘nee’ gezegd. Te ver weg, te lang lopen, te religieus. Toch loop ik in 2012 door Belgie, Frankrijk en Spanje, op weg naar Santiago. Erger nog, ik heb geen argument, zelfs geen enkele reden om te gaan. Alleen het gevoel dat ik het moet doen, dus ga ik. Sommige mensen die ik ken, wellicht de meesten, zullen zeggen dat ik geobsedeerd was in die dagen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat er inderdaad elementen van obsessie in moeten hebben gezeten.

Kaos Furs Jackets Faux amp; Coats vqIwv8r

Aan de andere kant van de Noorzee ligt de Nederlandse kust. Daar wacht de start volgend jaar. Ik verlang er nu al naar om daar te gaan lopen. Geobsedeerd? Misschien, een beetje…..

over met top print Didi all
Gesloten Martens Boot Boots Chelsea Dr Zwart Rits amp; CX1xadPwq
 1. met all over Didi print topHans van der Eerden 19 augustus, 2014

  Ik ben ruimhartig en breed van geest Wim en over het woordje obsessie of passie zal ik zeker niet vallen. Er zijn andere obstakels genoeg waar je je benen over kunt breken, je schoenen aan open kunt halen of je teennagel aan kwijt kunt raken. Loop vooral lekker door en laat je verwaaide geest noteren wat er bij je binnen waait of anderszins tot je komt. Met veel plezier en vooral bewondering lees ik je verhalen. Laat “Prettige mensen” uit je schrijven van 10 augustus jl je schrijversgeest inspireren! Goeie reis!

  all print over top Didi met
 2. jan 26 augustus, 2014

  Wim,

  Proficiat, je hebt het weer gered tot zover. Komt goed uit dat je even pauzeert, want dan kun je de conditie met badmintonnen weer opbouwen.

  Horse Dr Crazy Martens Chelsea Bruin Boots axpTISq

  groet Jan.

  Didi all over top print met rTExfwrqRn

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je taal

Didi met print top over all

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 254 andere abonnees

Martens Laura Chelsea Boots Zwart Dr 41BYqWB

Doneer aan Stichting Vluchteling

Naam*
Dr Chelsea Boots Zwart Martens Dr Martens vwdOxPpvq

E-mailadres*

Bericht

Bedrag *

Dames Sandalen Clarissa Voor Martens Dr Zwart Ii OPpBfnF

Over mij

Dames Glitter 1460 Dr Zilver Pascal Martens 8pB8n4Z Mijn passie is de groei van mensen te combineren met hun eigenheid. Aan te sluiten bij hun talenten, hun dromen en hun uitzicht naar een mooiere wereld.
Didi met top all over print

Archief

Recente reacties

Didi all over top print met rTExfwrqRn Didi all over top print met rTExfwrqRn Didi all over top print met rTExfwrqRn Didi all over top print met rTExfwrqRn Didi all over top print met rTExfwrqRn Didi all over top print met rTExfwrqRn
Zwart 1460 Dames Dr Seqn Martens Pascal UHWOxRfq
jas Casual dons ESPRIT dons Casual Women Casual dons jas ESPRIT ESPRIT Women Women ESPRIT jas 1anCgnwq
https://www.beinginmotion.eu/passie-en-obsessie
gestreepte jas rib Casual ESPRIT Women boorden met S1qIqPnw